Autisme en Corona

Door Covid-19 zijn het spannende en onwerkelijke tijden. Anderhalve meter afstand is de norm geworden. Mondkapjes verschijnen in het straatbeeld. Kinderen hebben aangepaste roosters en lessen op school. Ouders werken (meer) thuis. Langsgaan bij en knuffelen met opa’s en oma’s is niet vanzelfsprekend. En allerlei activiteiten zoals sporten, naar de bioscoop gaan, op vakantie gaan of shoppen verlopen compleet anders dan voor de coronaperiode.
Dit vraagt veel van kinderen met autisme en natuurlijk ook van jou als ouder. Hoe praat je met je kind over het coronavirus? Wat betekent het voor jullie gezin? Hoe kunnen jullie er goed mee leren omgaan in allerlei situaties? En hoe vinden jullie je draai? Allemaal vragen die jou en jullie bezig houden en waarbij concrete handvatten prettig zijn.

De afgelopen maanden speurden wij het internet af voor allerlei goede tips en adviezen voor ouders van kinderen met autisme in coronatijd. Dit resulteerde in een aantal uitgebreide artikelen over corona op onze website. Dit resulteerde in het document ‘Autisme en Corona’. Wij hopen dat dit e-book voor jou en je kind waardevol is. Wil jij na het lezen van de tips en adviezen in gesprek met andere ouders? Dat kan op ons Ouderportaal.