Autisme Digitaal start in Emmen een gespreksgroep voor volwassenen met autisme.

Op 13 oktober 2022 start in Emmen een nieuwe gespreksgroep voor mensen met autisme. Deze gespreksgroep is gericht op volwassenen die sinds kort hun diagnose hebben of zich weer zijn gaan verdiepen in wat autisme voor hen betekent.

Elke bijeenkomst heeft een thema. Er zal ook wat aanvullende informatie over elk thema worden gegeven maar het gaat hoofdzakelijk om het uitwisselen van ervaringen. Door samen overeenkomsten en verschillen te bespreken leren deelnemers zichzelf beter begrijpen. De groep wordt begeleid door twee vrijwilligers van Autisme Digitaal, die zelf ook autisme hebben. De groep zal ongeveer maandelijks bijeenkomen, in totaal 8 keer. Er is plek voor maximaal 12 deelnemers.

De bijeenkomsten zijn in het centrum van Emmen op donderdagavond. Kijk voor meer informatie over deze Verken Je Autisme groep op de website van Autisme Digitaal. Daar kan je je ook aanmelden.

https://www.autismedigitaal.nl/activiteiten/verkenjeautisme/

In 2023 start deze groep ook in de stad Groningen.

Deze gespreksgroep is onderdeel van het project Autisme en Contact, een initiatief van Autisme Digitaal en Solidair Groningen & Drenthe. Het is financieel mogelijk gemaakt door subsidies van het Oranjefonds, het Dr. C.J. Vaillantfonds en Welkom in de buurt.